Українці регулярно скаржаться на те, що їм нараховують зайві куби газу, що призводить до несправедливих боргів. Найчастіше у цьому звинувачують компанію "Нафтогаз".

Одна українка під постом компанії у Facebook заявила, що їй неодноразово виписували рахунки, які не відповідали показникам лічильника. Вона вирішила взяти ситуацію під контроль та самостійно рахувати куби, не звертаючи уваги на платіжки, але з неї продовжують вимагати повернути борг.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"В січні ви виписали рахунок на 300 гривень більше, ніж було по показникам лічильника, в лютому вже на 500 гривень приписали більше. З того часу почала сама рахувати і платити не по вашим квитанціям, а по фактичним показникам лічильника. Вже пару місяців ваша фірма вимагає в мене ще 470 гривень під виглядом боргів, яких немає! Дзвонять, пишуть", - написала вона.

Жінка додала, що "Нафтогаз" відмовляється віддавати "вкрадені" гроші. Однак, це не єдина скарга. Другий споживач заявив, що у компанії йому навіть погрожували, вимагаючи сплатити борги.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

При цьому "Нафтогаз" спихає всю відповідальність на облгази, але й там проблеми вирішувати не поспішають.

"Та це така проблема не тільки у вас. Нараховували неіснуючі борги людям та погрозами, шантажем вимагають сплатити фейкові борги. Нафтогаз рекомендує звертатися до облгазів для коригування обсягів, а в облгазах ніхто нічого не хоче перераховувати. В облгазі знаходять "тисячі" причин, щоб зробити боржником людину. Сама зіткнулася з цим і борюся з цим уже другий рік. Здаватися не збираюся і платити неіснуючі борги теж", - поділилася інша українка.

Звернення до Нафтогазу, скріншот
Звернення до Нафтогазу, скріншот

Нагадаємо, тарифи на газ, воду, світло та опалення: експерт з ЖКГ розповів, що буде з цінами в листопаді

Раніше ми писали про те, що проблема не тільки в боргах: хто з українців залишиться без "теплих" субсидій

Як повідомляв Знай.ua, українцям зменшать пенсії: хто недорахується грошей