В Україні спостерігається зростання цін на популярні овочі. Зокрема цибуля додала в ціні в середньому 25%. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

За словами фахівців, зараз зростання цін спостерігається тільки в сегменті продукції високої якості. За тиждень середня вартість цибулі підстрибнула в середньому на 25%. Головна причина такої цінової тенденції – підвищення попиту.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Крім того, вплив справило загальне зниження пропозиції некондиційної цибулі, яку фермери готові відвантажувати за мінімальними цінами.

Втім, незважаючи на подорожчання, зараз якісна цибуля реалізується в середньому на 45% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Гравці ринку мають намір продовжувати підвищувати ціни, якщо попит на продукцію триматиметься на нинішньому рівні.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир
Показати ще

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Водночас у супермаркетах спостерігається підвищення цін на моркву та буряк. За даними Мінфіну, середня вартість буряків у торговельних мережах сягає 8,37 гривні за кілограм, що на 35 копійок дорожче, ніж у жовтні.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість моркви збільшилась із 8,50 до 8,90 гривні за кілограм. У супермаркетах цінники коливаються у межах 7,70-11,90 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, може бути дешевше? В Україні зростає виробництво молока, що з цінами.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, обережно фальсифікат: як перевірити натуральність магазинної сметани, елементарний спосіб.