В Україні можуть підвищити ціни на головний продукт – хліб. На такий крок виробники будуть змушені вдатися, якщо НКРЕКУ збільшить тарифи на електроенергію. Таку заяву зробив віце-президент Асоціації пекарів України Олександр Тараненко. Про це пише інформаційний портал telegraf.

Виробники хліба будуть змушені підвищувати цінники на продукцію, якщо буде ухвалено рішення щодо підвищення граничних цін на ринку електроенергії. Нові розцінки на світ спричинять збільшення витрат, які доведеться перекривати збільшенням цін на продукцію.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua
Ціни на хліб, фото: Знай.ua

"Для хлібопекарської промисловості зміна тарифів спричинить збільшення витрат на виробництво. Ми не можемо обмежити виробництво періодом з низькими тарифами. Суттєву частину процесу виробництва будемо змушені здійснювати в час дії максимальних тарифів", - заявив Олександр Тараненко.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто зазначити, що напередодні стало відомо про намір Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, збільшити кількість годинних зон та підвищити граничні ціни (прайс-кепи) на електроенергію на ринку на 4-23% залежно від часу доби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, акції не потрібні: супермаркети порадували українців цінами на цукор, яйця та олію.

Також наш портал інформував, майонез, дитячі пюрешки, цукерки і навіть червона рибка за приємними цінами: настав час бігти в "Сільпо" за знижками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, джерело життєвих сил дешевшає: українські супермаркети оновили ціни на гречку, макарони та рис.