Чашка кави – це улюблений ранковий ритуал багатьох людей. Українцям він коштуватиме помітно дорожче, оскільки зросли ціни на сам напій, а також молоко та вершки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети переписали цінники на розчинну каву, а також популярні добавки до неї – молоко та вершки.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Ціни на каву

Кава "Nescafe Gold" в середньому коштуватиме покупцям 382,66 гривні за упаковку вагою 210 грамів. Для порівняння, у жовтні цінник на продукт був на рівні 378,76 гривні. Вартість кави варіюється від 379,30 до 384,37 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ціни на молоко та вершки

Середня вартість молока "Яготинське 2,6%" зросла з 39,88 до 41,44 гривні за 900 мл. Цінник на продукт коливається в межах 36,90-45,00 гривень залежно від супермаркету. Молоко "Простонаше 1%" трохи втратило в ціні - з 42,40 гривні подешевшало до 42,34 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Вершки "Простонаше 10%" ще у жовтні в середньому коштували 24,70 гривні за 200 мл, а в листопаді обійдуться вже 26,16 гривні.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, акції не потрібні: супермаркети порадували українців цінами на цукор, яйця та олію.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, обережно фальсифікат: як перевірити натуральність магазинної сметани, елементарний спосіб.