Коли українці помічають червоний чи жовтий колір газу, вони здебільшого звинувачують у цьому постачальника, мовляв, він розбавляє його. Однак це поширений міф, адже колір змінюється з інших причин.

У "Нафтогазі" повідомили, що колір газу не говорить про його якість. Справа в тому, що на пальник газового приладу надходить недостатньо повітря і газ згоряє не повністю, тому з'являються жовті та червоні відтінки полум'я.

Газова плита, фото Фокус
Газова плита, фото Фокус

Також українцям описали інші конкретні причини:

  • неправильне регулювання подачі повітря в пальник або забруднення сопла пальника
  • недостатня кількість кисню у приміщенні
  • недостатній тиск

За рівень тиску несуть відповідальність та усувають аварійні ситуації оператори ГРМ (облгази). Якщо раптом ви побачили, що на конфорці колір газу змінився, слід одразу звернутися до служби газу за єдиним номером – 104. Однак у "Нафтогазі" попередили, що не можна самостійно намагатися усунути проблему.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Наголошуємо, що самостійне втручання в роботу газових приладів є небезпечним і може призвести до витоків газу або інших нещасних випадків, як то пожеж чи отруєння", - додали в публікації.

Пост Нафтогазу, скріншот
Пост Нафтогазу, скріншот

Раніше ми писали про те, що "Грітися з розумом": газовики попередили про велику небезпеку

Як повідомляв Знай.ua, готуйтеся вивертати кишені: коли в Україні "відпустять" тарифи на комунальні послуги

Також портал Знай.ua писав, що сума у платіжці злетить до 8 тисяч: коли і чому українці почнуть більше платити за опалення