У Кременчузі оштрафували пенсіонера-інваліда, який намагався трохи підзаробити, щоб прогодувати свою непрацездатну родину. Старенький має зятя, який отримав сильну контузію, доньку з інсультом та двох онуків.

Про це йдеться у місцевому виданні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

На одній із вулиць міста, фахівці з питань благоустрою помітили намет, в якому пенсіонер Геннадій Д. продавав свої сувеніри.

У дідуся не було документів, які дозволяють йому продаж, тож чиновники скликали засідання адмінкомісії та стягнули з нього штраф.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Літній чоловік пояснив, що займається підприємницькою діяльністю з 1999 року, однак на початку повномасштабного вторгнення пенсіонер звертався до місцевої влади для того щоб отримати дозвіл, але йому відмовили.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Геннадій пояснив комісії, що йому потрібні якісь гроші для того, щоб прогодувати свої рідних. Його пенсія по інвалідність складає всього 2 700 грн, а на його утриманні знаходиться донька з інсультом, зять із контузією та двоє онуків. Також він додав, що його намет стояв віддалено від людних місць та нікому не заважав. Однак члени комісії стягнули із дідуся штраф, хоча й мінімальний - 340 грн.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

На таку несправедливість відреагував місцевий волонтер Олег Биков, та попросив Геннадія звернутися за допомогою до волонтерського центру "Штаб оборони Кременчука".

Нагадаємо, що дівчина перед весіллям помилилася номером та написала іншому чоловікові: отримала гроші просто так.

Раніше ми повідомляли, 107-річна жінка планує пити пиво щодня і прожити ще довго: "Поки зможу, буду"

Також, чому працюючим пенсіонерам не видають доплати: українцям назвали причину