Після того як у суспільстві прогримів скандал із мажорами, які розважались в столичному клубі "Boho" під час комендантської години, з'ясувалось що в нашому законодавстві немає жодних важелів впливу на порушників.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube
Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

Про цю проблему також нагадав начальник Департаменту патрульної поліції, генерал Євген "Маршал" Жуков та запропонував свої методи покарання для того, щоб у громадян в тилу зникло бажання порушувати правила воєнного стану.

Про це він розповів в інтерв'ю Сергію Пейчеву.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Євген Жуков вважає, що потрібно карати не тільки заклади, які працюють під час комендантської години, а й їх відвідувачів. При чому штрафи за такі порушенння не повинни бути "умовними", за які можна сплатити невелику суму штрафу і далі розважатись.

Начальник Департаменту патрульної поліції вважає, що поршуників потрібно карати суспільно-корисним роботами у прифронтових містах.

"Я думаю, якби, наприклад, за порушення комендантської години або в таких випадках, коли собі тусуються, танцюють, відпочивають і нічого їх не цікавить в заборонений час, можна було б поїхати покопати окопи 15 днів, другу-третю лінію оборони... Оце була б нормальна громадська активна діяльність за нахабне порушення комендантської години", – вважає "Маршал".

Авто, штраф, скріншот: YouTube
Авто, штраф, скріншот: YouTube

Також Євген Жуков запропонував відправляти тих, хто порушує комендантську годину у Херсоні, щоб допомогти комунальникам прибрати мул від дерев після підриву Каховської ГЕС.

"Або поїхати в Нікополь, розбирати завали у школах або садочках, які зруйнували російські ракети або КАБи. Це на мою думку нормальна громадська діяльність за порушення комендатської години". - додав правоохоронець.

Нагадаємо, "засвітився" на вулиці - плати 100 тисяч: депутати посилюють покарання за порушення комендантської години

Як повідомляв "Знай.ua", експерти розвінчали фейк про новий графік комендантської години.

Знай.ua писав, поки штраф не ввели: у Києві спіймали сотню "синіх" першокурсників, які засіли в покинутій будівлі