В Україні спостерігається збільшення виробництва молока як для внутрішнього споживання, так експорту. Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Незважаючи на повномасштабну війну, фермерське господарство в Україні розвивається і збільшує виробництво. Так, у 2023 році зростання виробництва молока може досягти показника 5-7%.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

"Навіть в умовах війни в 2022 році надої збільшилися на 3% в порівнянні з 2021 роком. В цьому році ріст може сягнути 5-7%. Це означає, що молочні підприємства стабільно продовжують інвестувати в передові технології. Це вселяє впевненість в розвиток молочної галузі в Україні", - заявив Тарас Висоцький.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Збільшення продукції внутрішнього споживання може призвести до стабілізації цін у супермаркетах. Втім, поки що цінники в торгових мережах не особливо радісні.

За даними порталу "Мінфін", середня вартість молока торгової марки "Простонаше" 1% трохи знизилася - з 42,40 до 42,34 гривні за 900 мл. Водночас молоко більшої жирності дорожчає. Так, "Яготинське 2,6%" зросло в ціні з 39,88 до 41,44 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, акції не потрібні: супермаркети порадували українців цінами на цукор, яйця та олію.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, обережно фальсифікат: як перевірити натуральність магазинної сметани, елементарний спосіб.