Стало відомо, що в Україні найближчим часом може повністю зникнути зима. Глобальне потепління доходить і до нас з вами, що може негативно вплинути на життя.

Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю.

Українці взимку, фото Знай.ua
Українці взимку, фото Знай.ua

За його словами, глобальне потепління впливає на багато процесів у нашому світі. Температура повітря планети стає щорічно лише вищою, і українці це могли помічати останніми роками.

Через глобальне потепління незабаром зима зовсім зникне з українського простору.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Зима в Україні буде. І трохи снігу теж. Але він і танутиме, і випадатиме. Взимку без снігів і морозів не обійдеться. Просто порівняно із середніми характеристиками цього буде вже менше", - каже Микола Кульбіда.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Всього за останні двадцять років середня температура повітря в Україні продовжує бити рекорди, і вона стає вищою. Можливі деякі аномалії через це, але, як зазначив експерт, їхня ймовірність дуже мінімальна.

До речі, з 80-х років середня температура січня та лютого в Україні зросла на 2–2,5 градуси, і це не межа. Спостерігається тенденція до зростання.

Перший сніг, фото: Znaj.ua
Перший сніг, фото: Znaj.ua

Наступна зима не особливо відрізнятиметься за температурою від аналогічного періоду минулого сезону. Днів зі снігопадами чи дощами протягом майбутньої зими очікується не так багато. Згідно з прогнозом, середнє значення температури досягатиме 0⁰С, що трохи нижче, ніж у попередній зимовий сезон. Синоптики попереджають, що зима по-справжньому набуде своїх прав близько 2 грудня, коли температура опуститься до -2⁰С.

Зима. Фото: кореспондент.
Зима. Фото: кореспондент.
Зима. Фото: кореспондент.

Нагадаємо, що заморозки до -4 та часті дощі: яка буде погода у листопаді.

Раніше ми повідомляли про температурні "гойдалки" та нестійкі морози: чого чекати від погоди цієї зими.