Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що в перші дні листопада великі українські супермаркети оновили ціни на курячі яйця, олію соняшникову, а також на цукор.

Варто відразу відзначити той факт, що лідером підвищення цін є курячі яйця. Так, буквально за місяць цей продукт подорожчав більше, ніж на 10 гривень за десяток.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Вартість олії

Так, станом на 2 листопада соняшникова олія торгової марки Олейна рафінована продається по 56,80 грн. за 850 мл, що дешевше, ніж минулого місяця (58,64 грн.). Цінник на олію Щедрий знизився з 60,00 грн до 55,62 грн за 850 мл.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Ціни на цукор

Цукор став дешевшим лише на кілька копійок і продається по 34,42 грн/кг. Найнижчі цінники на солодкий продукт у мережі гіпермаркетів "Метро" тут за кіло цукру беруть 34,20 грн.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість курячих яєць

А ось цінники на курячі яйця порівняно з минулим місяцем підскочили. Зокрема, торгова марка Квочка подорожчала з 47,33 до 58,15 грн за десяток. Ясенсвіт підвищилися у ціні з 48,72 грн до 55,60 грн за десяток. За 30 штук таких самих яєць доведеться віддати 165,33 грн, тоді як минулого місяця вони ще продавалися за 145,86 грн.

Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin
Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ціни на свинину та курятину почали падати: скільки коштує у популярних супермаркетах.

Раніше повідомлялося, в Україні сметана, молоко, сир, йогурт та кефір – дорожчатимуть: прогноз від заводів.

Також, не кожен гаманець подужає такі ціни: у супермаркетах "золотіють" сосиски, ковбаски та сардельки.