Деякі українські копійки мають велику цінність для нумізматів. За окремі екземпляри можна отримати досить значні суми. На якій монеті можна розбагатіти, вказує спеціалізований ресурс Violity.

В Україні є чимало монет, які цікавлять колекціонерів. Деякі з них можуть зустрічатися навіть у обороті, тому їх цілком реально отримати разом з рештою на касі у супермаркеті.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Серед цінних монет слід виділити 50 копійок 1992 року, за яку можна отримати 8200 гривень і навіть більше. Такий цінник встановлений не просто так, а через рідкісний різновид монети - 4 ААм.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Цінну монету можна дізнатися за рядом особливостей - у неї на аверсі опуклий щит та втиснутий тризуб. Звичайні монети цього ж номіналу мають щит, виконаний тонкими лініями та опуклий тризуб.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Такий незвичайний шлюб вийшов через помилку художників, які розробляли ескіз. Зазначається, що вони затемнили не лише тло монети, а й тризуб.

Такі 50-копійчані монети не були в обігу, оскільки була виготовлена ​​лише пробна партія. Проте деякі екземпляри якось змогли вціліти, адже іноді з'являються як лоти на аукціонах.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям платять більше 100 доларів за монету, яка могла опинитися в кишені кожного: як виглядає.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.