Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже корисна інформація щодо субсидій на опалення. Багато українців досі не знають, чи можуть вони отримувати допомогу від держави за своїх доходів.

Справа в тому, що деякі українці одержують пенсії більш мінімально, і в такому разі виникає питання, чи є можливість отримувати грошову допомогу від держави на оплату комуналки, зокрема опалення.

Про це стало відомо завдяки відповіді прес-служби Пенсійного фонду України у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Українка звернулася до ПФУ із питанням такого плану: "Не можу отримати відповідь від ПФУ. Чи маю я право отримувати субсидію на опалення двох кімнатної квартири, при пенсії в 8000 грн?".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представники Пенсійного фонду надали відповідь і заявили, що розмір субсидії залежить від індивідуальних показників, зокрема від тих сум, які потрібно буде сплатити за опалення. Також у ПФУ порадили звернути увагу на послугу самостійного розрахунку розміру субсидії.

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Ще українці відповіли користувачі мережі, що якщо дохід до 3500 грн - тобто субсидія, а громадянка має більше, то в такому разі не вийде.

Нагадаємо, щоб забезпечити доставку газу: газовики нагадали про важливу деталь.

Раніше повідомлялося, в 2024 році індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати.

Також, часу дали до 30 листопада: що потрібно зробити українцям, щоб не втратити частину субсидії.