На комунальні платіжки українці витрачають значну частину доходу. Тому, щоб покрити частину витрат були введені субсидії та пільги.

В ПФУ розповіли, пенсіонери яких професій можуть отримати пільгу на комуналку або купівлю дрів. Оформити це можна в одному з відділень Пенсійного фонду, подати заявку можна і в мобільному додатку ПФУ, або скориставшись додатком "Дія".

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Пільгу можуть використати пенсіонери, які в минулому працювали за певною професією.

До них належать:

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

1) Працівники медичної сфери та фармацевти

2) Громадяни, які працювали в бібліотеці або музеях

3) Люди, які працювали в закладах освіти, культури комунальної або державної форм власності

4) Громадяни, які в минулому були фахівцями із захисту рослин.

Для отримання потрібно звернути увагу на декілька моментів. По-перше, пільга надається українцям, які зараз мешкають в сільській місцевості. По-друге отримати допомогу люди можуть, якщо дохід родини в середньому на одну людину становить не більше 3 760 гривень. Доходи враховуватимуться за останніх шість місяців.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо ви підпадаєте під одну з категорій, яка може отримувати пільгу, то наступним кроком стане подання заявки. Скористатися допомогою можна не лише на комунальні платежі, а й на купівлю палива для опалення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні анонсували підвищення тарифів на воду для частини споживачів: хто платитиме на 30% більше

Раніше портал Знай інформував, субсидія при боргах за комуналку: у Пенсійному фонді розповіли про "останню надію"

Також наш портал повідомляв, переплата, повірка та передача показників лічильника: газовики вказали на важливі нюанси