В українську шкільну програму хочуть внести зміни, а саме – скоротити години на вивчення української літератури, але уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вважає, що це помилка.

Мовний омбудсмен виступає проти того, щоб у школах України скоротили уроки літератури. Більше того, на його думку, цей предмет потребує захисту, а кількість годинника потрібно навпаки збільшити. Про це він розповів "Укрінформу".

Тарас Кремінь
Тарас Кремінь

"Я цього не підтримую, вважаю упередженим, тому що українська література навпаки має бути захищена – збільшенням кількості годин", - наголосив він.

Також Кремінь запропонував посилити підтримку українських письменників та видання літератури, бо після початку війни бібліотеки спорожніли через відміну літератури російською мовою. Він вважає, що цю нестачу треба покрити вітчизняними книгами, і це піде на користь сучасному суспільству.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вивчення української літератури, фото: lplzt.ptu.org
Вивчення української літератури, фото: lplzt.ptu.org

Варто зазначити, через вторгнення росії зі шкільної програми вилучили твори російських і білоруських авторів, а замінили їх світовими виданнями.

Раніше ми писали про те, що дистанційне навчання під час війни: батькам школярів дозволять працювати віддалено

Як повідомляв Знай.ua, зимові канікули в українських школах: коли почнуться і скільки відпочиватимуть діти

Також портал Знай.ua писав, що понад 5 мільйонів з держбюджету на "цікавий тендер": у Кіровоградській області планують реконструювати шкільний стадіон