В Україні народні депутати вирішили посилити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. По всій території нашої країни діє це обмеження, яке працює у зв'язку з воєнним положенням.

Справа в тому, що нардепи вже внесли до парламенту відповідний проєкту закону №10195.

Про це стало відомо завдяки порталу Верховної Ради України.

Повідомляється, що документ напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube
Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Проєктом закону народні обранці планують встановити адміністративну відповідальність за:

- порушення громадянами комендантської години, що спричиняє накладення штрафу від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17 тисяч гривень);

- порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії військового стану, що спричиняє накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тисячі гривень до 102 тисяч гривень).

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Станом зараз документ передано на розгляд керівництву парламенту. Зазначимо, що покарання за порушення комендантської години планували запровадити ще у грудні 2022 року, проте документ так і не було ухвалено.

До речі, незважаючи на те, що комендантська година в областях України діє понад півтора року, жодної юридичної відповідальності за її порушення чинним законодавством не передбачено.

Нагадаємо, відмовився від повістки та живи собі спокійно: українцям розповіли, чи можна це робити і що загрожує.

Раніше повідомлялося, штрафи отримають усі: кого податкова взяла під приціл.

Також, "Хотіли покарати за допомогу": митниця оштрафувала польського волонтера, який віз автомобіль ЗСУ.