Цієї зими окупанти можуть знову змусити українців облаштовувати свої будинки трохи інакше, ніж зазвичай.

Адже над Україною нависла загроза відключення опалення та перебоїв зі світлом та газом. Українці активно запасаються ковдрами, теплим одягом, спальниками та грілками.

газ
газ

Багато хто також купує генератори, буржуйки або обігрівачі. Туристи розповіли, як перезимувати, маючи намет, фільтр для води та пальник.

Як пояснив альпініст Олександр Оришко, туристичне спорядження можна використовувати у звичайних умовах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наприклад, при відключенні опалення у квартирі можна розкласти намет, ціна якого стартує від 3 тисяч грн. Добре зігріє спальний мішок, ціни на які починаються приблизно з 1300 гривень. Щоб посилити ефект спальника, можна надіти термобілизну, яка коштує від 1200 до 10 тисяч гривень.

Опалення, фото Уніан
Опалення, фото Уніан

При відключенні електроенергії допоможе ліхтар, що чіпляється на голову. Можна вибрати варіант як на батареях, так і на електриці. Ціна його приблизно від 1000 гривень. У цьому випадку допоможе також і діодна лампа, що довго тримає заряд.

Якщо в будинку немає газу, можна використовувати пальники. Купити найдешевший варіант можна від 800 грн. Крім того, у квартирі можна використовувати газові та спиртові горілки. У той же час мультипаливний пальник можна використовувати лише у дворі.

За відсутності питної води туристи радять вдатися до допомоги спеціальних фільтрів для очищення. Запевняють, що завдяки їм на питну воду перетвориться навіть іржава вода.

Стакан води, скріншот: YouTube
Стакан води, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як провітрювати житло у опалювальний сезон: щоб не замерзнути та бути здоровим.

Раніше ми повідомляли, що буде набагато тепліше: експерт підказав, наскільки далеко потрібно ставити меблі від батареї.