Звичайна, на перший погляд, українська монета може принести непоганий прибуток. Наприклад, старі 5 копійок можна продати за тисячі гривень. Як вони виглядають, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Великий інтерес колекціонерів викликає монета номіналом 5 копійок 1992 випуску. Йдеться про копійку різновиду 1.1ААк, яка має гурт з великим насіканням, потовщений у верхній частині середній зуб тризуба, а одиниця в даті з хвостиком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Такі особливості монета отримала через помилку на монетному дворі. Саме за шлюб нумізмати готові купувати копійку за дуже непогану ціну від 4 до 6 тисяч гривень.

Також вдало продати можна 5-копійкову копійку 1992 різновиду 2БАм. Її можна впізнати по гострому та вузькому середньому зубу тризуба, гурту з дрібною насічкою та гроном №2 – вона у формі тупокутного трикутника. Коштує така копійка близько 2,5-3 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Цілком імовірність, що у когось у кишені старої куртки завалялися 5 копійок 1996 року. Тираж монети був лише 5000 штук, тому зараз вона представляє якусь цінність.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Якщо копійка у хорошому стані, то за неї можна отримати 1 тисячу гривень і навіть більше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть випадково знайти 50 копійок, які коштують 500 доларів: як виглядає монета.

Також наш портал інформував, гроші у вас у кишені: за яку монету можна виручити понад 5000 гривень.

Крім того, ми писали, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.