Під час повномасштабної війни в Україні знизилася активність фальшивомонетників, проте остаточно наповнювати ринок фальшивими гривнями вони не припинили. Які купюри вважаються найнебезпечнішими й чи можна їх отримати зрештою у магазині, повідомляють у Національному банку.

У регуляторі попереджають, що найнебезпечнішими є банкноти старого зразка, випущені до 2015 року. Найчастіше зловмисники намагаються запустити в обіг фальшиві 200 та 500 гривень.

Банкноти гривні, скріншот з відео
Банкноти гривні, скріншот з відео

За даними, підробок банкнот у 500 гривень зафіксовано 39% від загальної кількості вилучених підробок та 57% від їх загальної суми, а 200 гривень – 45% та 26% відповідно. Також фальшивомонетники підробляли 100-гривневі купюри, але у рази рідше.

Гривня, скріншот відео
Гривня, скріншот відео

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

У Національному банку наголошують, що вилучені до початку повномасштабної війни фальшиві гроші становили певну загрозу торговим закладам. Фальшивомонетники досить якісно підробляли ультрафіолетовий захист, і такі купюри могли пропускати на касах супермаркетів. Втім, ці фальшивки не несли жодної загрози для банківської системи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях українців з'являться нові купюри: Національний банк показав, як вони виглядатимуть.

Також наш портал інформував, "старі" долари – ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків.