В українських супермаркетах змінилися цінники на продукти, що використовуються при приготуванні національної страви – борщу. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У другій половині жовтня деякі продукти, необхідні для приготування борщу, стали дешевшими, ніж у вересні. За вигіднішими цінами можна купити капусту, буряк, томатну пасту, а також сметану.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сметана

Сметана торгової марки "Простонаше" 20% подешевшала, але зовсім небагато – з 46,29 до 46,14 гривні за 340 грамів. Діапазон цін на продукт коливається від 39,42 до 53,30 гривень залежно від супермаркету.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Томатна паста

Томатна паста "Чумак" знизилася в ціні з 77,24 до 73,74 гривні за 350 грамів. Знайти продукт можна за ціною від 69,60 до 80,60 грн залежно від торгової мережі.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Овочі

Буряк у середньому продається по 8,05 гривні за кілограм, що на 0,72 гривні дешевше, ніж у вересні. Цінники на коренеплід тримаються у межах 7,18-9,90 гривні.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Капуста білокачанна подешевшала з 8,13 до 7,63 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Також наш портал інформував, дефіциту можна не боятися, але ціни "кусаються": українців попередили про подорожчання молочних продуктів.

Крім того, ми писали, до акцій – далеко, але чеки радують: в Україні супермаркети оновили ціни на апельсини, банани та малину.