Раніше представник Президента в парламенті, хотів створити реєстр ухилянтів та карати людей, які виїхали незаконним шляхом. Однак зараз його плани кардинально змінилися.

Про зміну своєї думки, Федір Веніславський розповів виданню ВВС. За словами депутата, він з колегами планували створити законопроєкт, яким передбачена відповідальність для чоловіків, які виїхали за межі країни нелегально та не повернулися до України впродовж воєнного стану. Але коли почалося обговорення цього, то стало зрозуміло, що після покарання будь-яке бажання у чоловіків повертатися до України зникне.

Федір Веніславський
Федір Веніславський

Наразі Веніславський змінив свою позицію, що всі хто виїхав злочинці. Тому всі плани щодо розробки покарань будуть змінені.

"Після війни нам необхідно забезпечувати, так скажімо демографічну політику, збереження щонайменше нашої української нації. Тож покарання може мати зворотний ефект" розповів Веніславський

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Українські чиновники заявляли не раз про необхідність каральної міри для ухилянтів. Але ні одна ініціатива не знайшла втілення в реальному житті.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Однак, в розмові Веніславський розповів, що все ще виступає за переслідування осіб, які виїхали за межі України за підробленими документами. Це стосується тих громадян, які отримали документи в результаті змови з ТЦК або ВЛК.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, електронні повістки в Україні: адвокат розповів, чи блокуватимуть банківські рахунки ухилянтів

Раніше портал Знай інформував, Олег Скрипка став на захист ухилянтів: "Продасть за 100 доларів"

Також наш портал повідомляв, адвокат вважає, що єдиний реєстр підриває безпеку України