Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на апельсини, банани та малину.

Варто відразу відзначити той факт, що в Україні ціни на такі імпортні фрукти, як банани та апельсини, все ще зберігаються на досить доступному рівні. Проте українська малина, сезон якої вже давно закінчився, є далеко не у всіх мережах супермаркетів, та й ціни на неї дуже великі.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від експертів моніторингового порталу GoToShop.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на апельсини

Найдешевше, по 39,90 грн./кг, апельсини продають у Варусі. У ЕКО Маркеті ціна 49,90 грн./кг, в Ашані – 68,80 грн./кг, а у Новусі – від 69,90 грн./кг.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Ціни на апельсини, скріншот: GoToShop
Ціни на апельсини, скріншот: GoToShop

Вартість бананів

Вартість бананів стартує від 38,39 грн/кг в АТБ. У Новусі ціна складає 42,99 грн./кг, у ЄВО Маркеті – 44,90 грн./кг. По 46,00 грн./кг банани продають у Сільпо, а у Форі та Варусі по 46,90 грн./кг. Вартість фруктів в Ашані – від 49,80 грн/кг.

Ціни на банани, скріншот: GoToShop
Ціни на банани, скріншот: GoToShop

Вартість малини

Незважаючи на те, що восени в Україні настає сезон збирання повторного врожаю малини деяких сортів, через морози пропозиція ягоди вкрай низька, а ціни – надхмарні.

В Ашані 125 г малини продають по 79,90 грн. Тобто кілограм коштуватиме майже 640 гривень. 250 грам ягоди у Новусі коштують 99,00 грн. чи майже 400 гривень за кілограм.

У метро 125 грам малини коштує 103,91 грн. або понад 800 гривень за кілограм. Водночас у Таврія В продають малину на вагу за ціною 324 гривні за кілограм.

Ціни на малину, скріншот: GoToShop
Ціни на малину, скріншот: GoToShop

Нагадаємо, дівчина купила банани у супермаркеті та побачила дике послання: маленькі лапки бігатимуть по всьому будинку.

Раніше повідомлялося, що цінники опускаються все нижче: які продукти подешевшають у жовтні.

Також, українців готують до зростання цін: урожай знищено, подорожчання не уникнути.