Українцям нагадали, за які періоди обліковуються доходи сім'ї у разі оформлення субсидії на опалювальний період. Роз'яснення опублікували на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

У ПФУ звернулися із питанням, як продаж майна на суму понад 100 тисяч гривень може вплинути на призначення зимової субсидії.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

"Як вплине продаж майна на суму понад 100 тисяч гривень (планується у листопаді-грудні цього року) при призначенні субсидії на опалювальний сезон 2023-2024 років?", - поцікавились українці.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що при призначенні допомоги на зимовий період враховуються доходи за І-ІІ квартал 2023 року.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"Для призначення житлової субсидії на опалювальний період з жовтня 2023 року враховуються доходи домогосподарства, отримані у І-ІІ кварталах 2023 року", - пояснили фахівці ПФУ.

Однак при оформленні субсидії на літній період у травні 2024 року враховуватимуться доходи домогосподарства, отримані в осінньо-зимовий період 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.

Також наш портал інформував, помилка, яка коштує сотні гривень: українцям розповіли, в чому різниця між субсидією та пільгами.

Крім того, ми писали, тарифи підвищили – субсидія не змінилася: українці скаржаться, що їм не перераховують допомогу.