На Львівщині відбулося громадське обговорення щодо перейменування міста Червонограді, де більшість учасників не підтримали декомунцізацію. Російські пропагандисти вмить підхопили цю новину та поширили її у своїх ЗМІ.

Про це розповів український блогер і журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook.

Життя в СРСР, фото: Владимира Воробьёва и Владимира Соколаева
Життя в СРСР, фото: Владимира Воробьёва и Владимира Соколаева

"Російські Z-пропагандисти у захваті від мешканців Червонограда, які не хочуть декомунізувати назву свого міста. До речі, чому? Звідки в місті така любов до радянщини?" - пише Денис.

Переважна більшість присутніх у залі висловилися за те, аби не змінювати назву, оскільки "в ньому народилося і виросло не одне покоління червоноградців, українських патріотів, котрі ніяк не пов’язані із радянським минулим".

Життя в СРСР, фото pereyaslavskayarada
Життя в СРСР, фото pereyaslavskayarada

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Червоний колір у мешканців асоціюється не з радянською символікою, а насамперед з "червоно-чорними барвами прапора УПА, червоною калиною, зрештою, історичною назвою Червона Русь".

Якщо міська рада не вирішить питання перейменування міста, то кінцеве рішення буде приймати Верховна Рада на підставі рекомендацій Інституту національної пам’яті.

СРСР, фото: BOOM
СРСР, фото: BOOM

У публікації пропагандистів йдеться про те, що в Україні вперше спалахнув протест проти декомунізації.

Вони підкреслили, що це відбувається у Львівській області, яка роками "допомагала натягувати Галичину на глобус України".

"Мешканцям Південного Сходу нав'язували нові імена для їхніх міст – Артемівська, Котовська, Комсомольська, Кіровограда. Але коли дійшло до топоніміки Львівської області, то повстало ціле місто", – пишуть росіяни.

Нагадаємо, "хлопчики" повертаються: боєць "Вагнера" ​​живцем спалив двох росіянок.

Раніше повідомлялося, першим зустрічав окупантів, а тепер блукає Росією без надії: колаборант відчув, як "росіяни своїх не кидають".

Також, у російському дитячому таборі педофіл зґвалтував чотирьох школярок, вивезених з України.