Цього року кожен українець на столі матиме гречку, адже аграрії отримають рекордний урожай. При цьому ціни почнуть приємно знижуватись. Докладніше про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Так, вартість крупи дійсно буде доступнішою, але також варто враховувати дороге доопрацювання, логістику та упаковку. Все це закладатиметься в кінцеву споживчу ціну.

Гречка. Фото: Youtube
Гречка. Фото: Youtube

У перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тис. тонн гречки, і це сезон збору ще не завершився. Для порівняння – минулого року було зібрано близько 148 тис тонн, повідомляє Мінагрополітики.

При цьому площу посіву гречки порівняно з минулим роком збільшили на 20 тис га до 141,5 тис га. Міністр зазначив, що це найбільша цифра за все існування незалежної України.

"Щодо врожайності, маємо теж кращі результати: поточний показник дорівнює 1,42 т/га, минулорічний з приблизно такої ж частки площ становив 1,22 т/га. Власне, саме ці фактори у сукупності дали нам можливість збирати рекордний врожай гречки", - повідомив Висоцький.

Цей факт провокуватиме зниження споживчих цін на гречку.

Нагадаємо, супермаркети показали нові ціни на огірки, капусту та кабачки у жовтні: скільки доведеться заплатити українцям

Раніше ми писали про те, що запасіться генераторами: міністр закликав готуватися до складної зими

Як повідомляв Знай.ua, безробітним українцям підвищили розмір допомоги: на яку суму можна розраховувати