Громадянам, які мають право на оформлення субсидії, необхідно надати до Пенсійного фонду відповідні документи.

Це можна зробити у форматі онлайн, або віднісши їх у відповідний регіональний орган. Про це пише видання "Факти".

Для призначення субсидії у 2023 році на паливо (тверде та рідке пічне побутове) потрібно буде підготувати відповідний перелік документів:

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Додатково можуть попросити принести також деякі документи. Це можуть бути договір про оренду оселі, довідка про доходи, акти обстеження побутових умов та інше.

Загалом, основними документами для призначення субсидії вважають довідку про доходи та витрати, та заяву. Всю іншу інформацію Пенсійний Фонд бере з реєстрів, які є у них у доступі. Перевірка умов домогосподарства буде тривати протягом 10 днів, а потім буде прийматися рішення – призначити розмір субсидії, або взагалі відмовити.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо за результатами перевірки фонд відмовив у призначенні субсидії на основі певних причин, у заявника буде 14 днів, щоб документально довести протилежне. Тоді, Пенсійний Фонд може змінити своє рішення у позитивну сторону. Якщо протягом двох тижнів після оформлення документів, не було отримано жодної відповіді, необхідно звернутися до установи, у яку зверталися з документами.

Перевірити, чи нарахували субсидію можна на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Нагадаємо, портал Знай інформував, літні українці звільняються від оплати комуналки: хто може радіти

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пенсіонери місяцями не отримують виплат: українці намагаються достукатися до Пенсійного фонду

Також, наш портал інформував, виплати субсидій у 2023: норми витрат на вивіз відходів, опалення та газ