Міністр енергетики України закликав українців готуватися до складної зими.

Герман Галущенко заявив, що міністерство зробить все, що від них залежить і намагатиметься забезпечити світло в усіх домівках. Водночас українці мають підготуватися та купувати генератори на випадок непередбачуваних ситуацій. Якщо є можливість, громадяни мають підсилювати автономне функціонування, а міністерство та сили ППО будуть робити все можливе. Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі "Ми Україна" в рамках телемарафону новин.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Міністр розповів, що енергетична система України перевершує багато європейських систем і повністю готова до майбутньої зими. У нас на досить високому рівні перебувають два основні елементи для забезпечення електроенергії – генерація та передача.

Галущенко порадив перевірити й стан наявних генераторів - чи в робочому стані вони. "Робіть все, щоб забезпечити автономне функціонування", - наголосив Міністр.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Президент України говорив, що цієї зими можливе повторення тогорічного сценарію від окупантів – вони будуть намагатися знищити енергосистему України. Цьому сприятиме наявність у них величезної кількості БПЛА.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

Саме тому, українці мають бути готові до всіх сценаріїв, незалежно від того, повториться минулорічний, чи ні. На випадок блекауту варто запастись необхідними предметами: свічками, батарейками, павербанками, засобами для додаткового забезпечення світла.

Нагадаємо, портал Знай інформував, час готуватися до блекаутів: які ціни на павербанки та генератори

Раніше на порталі Знай повідомлялося, готовність до блекаутів: міністр МВС розповів про план дій

Також, наш портал інформував, 5-6 днів у повній темряві: експерт назвав міста, які першими поринуть у блекаут