Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є відповіді на дуже важливі питання. Багатьох пенсіонерів цікавлять відповіді щодо періодів перерахунків. Наприклад, коли обіцяють додати сотні гривень, а за фактом приходить лише 15 грн.

На цей раз фахівці з пенсійних питань із видання "На пенсії" розібрали ситуацію пенсіонера, який продовжує працювати.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Згідно з розпорядженням Пенсійного фонду, у червні 2023 року здійснено перерахунок пенсії. І тут виникає кілька питань. Чому немає доплати після перерахунку за кілька місяців?

Крім цього, українців вводять в оману деякі дані, зазначені у розпорядженні про перерахунок пенсії.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Наприклад, там зазначено, що пенсію в новому розмірі призначено "довічно" принаймні до 2025 року.

"Хіба не передбачається, що пенсію ще індексуватимуть у 2024 та 2025 роках?", - не може зрозуміти читачка.

Деякі дані в роздруківках ПФУ зрозумілі лише фахівцям
Тут ми стикаємося з тим, що навіть маючи на руках роздруківки з Пенсійного фонду, іноді звичайному пенсіонеру важко розібратися. Деякі речі, зазначені у таких документах, зрозумілі лише фахівцям, які призначають пенсію.

Особливості перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам у 2023 році

По-перше, зазначимо, що перерахунок працюючих пенсіонерів здійснювався цього року з 1 квітня. Однак його зробили фактично у червні. Доплату з перерахунку за квітень та травень виплачували у червні разом із новим розміром пенсії.

Тому потрібно уважніше придивитися до ваших виплат, а саме: порівняти, яким був розмір пенсії у травні, з тим, яким він став у липні. Тоді буде чітко зрозуміло, наскільки саме вона зросла.

Коли пенсію перераховують з квітня, а доплату роблять лише в червні, це також може трохи збивати з пантелику. У травні, червні та липні людина за таких обставин щомісяця отримує на руки різні суми:

у травні – звичну,

у червні – більше, ніж у травні (новий розмір пенсії + доплата за попередні місяці),

у липні – менше, ніж у червні, але більше, ніж у травні (просто новий розмір пенсії).

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Іноді не слід звертати увагу на деякі нюанси

По-друге, іноді не слід звертати увагу на деякі нюанси, прописані у роздруківках. Якщо там написано, що розмір пенсії не зміниться до 2025 року, то це може не відповідати дійсності.

Це умовний розрахунок щодо того, яким буде розмір пенсії до наступного перерахунку пенсії за стажем, що робиться кожні два роки, якщо людина продовжує працювати.

Нагадаємо, по 2300 грн на картку: які виплати приготували українцям на жовтень.

Раніше повідомлялося, хто з українців почне отримувати виплати раніше: категорії, які мають право на дострокову пенсію.

Також, як не втратити право на спадщину у непередбачуваних ситуаціях: розповідає юрист.