Українським біженцям, які добровільно вирішать повернутися додому, виплачуватимуть фінансову допомогу – до 4000 доларів на особу. Про це пише портал Swissinfo.

У Швейцарії розробили тимчасову стратегію добровільного повернення українських біженців до України. В рамках програми пропонуватиметься одноразова грошова виплата.

Біженець. Фото: скрін youtube
Біженець. Фото: скрін youtube

У 2024-2025 роках швейцарська влада планує скасувати статус тимчасового захисту для українців. Очікується, що після цього 70 тисяч громадян України повернеться додому, 80% із них – на добровільній основі.

Стратегія передбачає, що відтік українських біженців займе приблизно від шести до дев'яти місяців. Тим, хто виїжджатиме добровільно, пропонуватимуть фінансову підтримку - від 1090 до 4355 доларів на людину.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Українські біженці, кадр з відео
Українські біженці, кадр з відео

Зазначається, що сума одноразової виплати залежатиме від того, коли українці виїжджатимуть. Що раніше до закінчення дії статусу тимчасового захисту, то більше грошей можна отримати.

У стратегії йдеться про те, що громадяни інших країн, які довго перебувають у Швейцарії, з меншою ймовірністю захочуть їхати. За оцінками держсекретаріату з міграції, близько 20% українських біженців прагнутимуть залишитися.