Розпочався жовтень 2023 року – місяць, коли стартує новий опалювальний сезон в умовах повномасштабної війни.

Росіяни, швидше за все, протягом цього періоду знову використовуватимуть масові атаки ракетами та дронами проти критичної інфраструктури України. Через це ми й сиділи за умов віялових відключень електроенергії кілька місяців, до березня-квітня поточного року.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Нині з енергосистемою немає критичних проблем. Є всі можливості забезпечувати українців світлом та теплом. Проте, ВАТ "Тернопільобленерго" вже оприлюднило графік віялових відключень в області в період до 8 жовтня. Про це прямоговоритьсяна офіційному сайті підприємства

"Графік розробили з метою стабілізації забезпечення електропостачання споживачів Тернопільської області та застосовується для дотримання доведених НЕК "Укренерго" лімітів споживання електричної енергії для Тернопільщини з метою збалансування енергосистеми України", - йдеться там.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

А ще там повідомляється, що якщо буде "гостра потреба", то навіть графіки не працюватимуть та електроенергії не буде. Але подібна ситуація працює і у зворотному напрямку — якщо проблем не буде, то кожен клієнт буде зі світлом.

"Тернопільобленерго", крім цього, заявляє, що графік не забезпечує рівномірного відключення споживачів. Критичну інфраструктуру виключення не торкатимуться.

Нагадаємо, українцям готують новий вид соціальної допомоги

Як повідомляв "Знай.uа", опалювальний сезон 2023-2024: коли він стартує і скільки триватиме

Знай.ua писав, експерт назвав області, яким взимку буде дуже складно