Глава Мінсоцполітики України Оксана Жолнович в інтерв'ю розповіла про новий можливий вид допомоги, який хочуть реалізувати вже 2024 року.

Гарантована виплата залежатиме виключно від базового доходу сім'ї, щоб не прив'язуватись до прожиткового мінімуму — який реально становить трохи більше 6 тисяч гривень.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

"Переформатуємо нашу допомогу по бідності таким чином, щоб це не було прив'язано до цього прожиткового мінімуму, а навпаки, до певного базового доходу сім'ї, який ми гарантуємо на кожного члена сім'ї", - пояснила вона.

Центральні органи влади вже займаються цим питанням, тому вже незабаром воно може бути представлене у Верховній Раді України. Жолнович додала, що якщо сім'я складається з трьох осіб — батьки та дитина — тоді одному з батьків рахуватимуть 100% базового доходу, іншому — 70%. Дитині вважатимуть 100%, як і пенсіонерам із низькою соцвиплатою, людям з інвалідністю тощо.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

"Тоді складаємо все, що ці люди отримують, і дивимося, чи виходить такий базовий дохід на кожного. Якщо не виходить, різницю покриваємо цією уніфікованою соціальною допомогою", - зазначила міністр.

Нагадаємо, ПФУ скасовує українцям пільгові пенсії: виплат можуть позбавити всього через одну помилку

Як повідомляв "Знай.uа", "старі та сім'ї з дітьми ледве виживають": українці спустили всіх собак на "Yasno" через ціни на електроенергію

Знай.ua писав, соціальна допомога від держави в 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах