Є декілька основних причин, чому українців можуть позбавити пенсії, при цьому ПФУ виносить таке рішення, незважаючи на життєві обставини пенсіонера.

Про те, як несправедливо скасували пенсію 86-річній жінці, розповіла її донька на сторінці ПФУ у Facebook. Пенсіонерка, прикута до ліжка, не отримує виплати на картку "Ощадбанку" з червня місяця, при цьому перебуває в окупації та під обстрілами.

"Ми знаходимося на окупованій території, 18 червня у нашому селі зірвалися снаряди. Ми сиділи 7 годин у підвалі. На хаті злетів дах, вирвало всі шибки та двері. А тут ще й пенсії немає... Благаю, допоможіть", - поділилася своїм горем донька пенсіонерки.

Звернення українки до ПФУ, скріншот
Звернення українки до ПФУ, скріншот

Також жінка стверджує, що з банківською картою для виплат все нормально, рахунок робочий та гроші знімали регулярно. Рішення про відміну нарахування пенсії ухвалив саме ПФУ. Причина в тому, що Ощадбанк не склав відповідного договору.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Не знаю, хто припустився помилки, але результат один - на карті 0. Мама отримувала пенсію на Укрпошті, потім їй на карту почали пересилати з липня 2022 по травень 2023. І ось, після цього знайшли помилку, що договір не було укладено. Тепер потрібно все виправляти", - додала вона.

Звернення українки до ПФУ, скріншот
Звернення українки до ПФУ, скріншот

Нагадаємо, українці можуть зменшити суми у платіжках за воду: що потрібно зробити

Раніше ми писали про те, що можна втратити страховий стаж і залишитися без пенсії: важливий нюанс

Як повідомляв Знай.ua, у Пенсійному фонді назвали категорію українців, які залишаться без субсидій.