Пенсійний фонд обслуговує мільйони українців. Державний орган відповідає не лише за нарахування пенсійних виплат, а й житлових субсидій.

На своїй офіційній сторінці на Фейсбук, представники Пенсійного фонду України публікують відповіді на поширені запитання. Нещодавно на сторінці органу з'явилося пояснення, як та коли буде нарахована субсидія, якщо змінилася кількість мешканців у квартирі.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Що потрібно зробити споживачу

Для того, щоб розрахувати суму нової субсидії, необхідно до органу Фонду потрібно надати відповідну заяву та декларацію.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Якщо в складі зареєстрованих мешканців квартири чи будинку відбулися зміни, особа на яку оформлена субсидія має в обов'язковому порядку звернутися до органу, який оформив виплату.

Термін звернення

Особа має сповістити орган ПФУ протягом 30 календарних днів з моменту набуття таких змін. Ця вимога прописана в пункті 90 "Положення про порядок надання житлових субсидій".

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо домогосподарство вже отримувало житлову субсидію, то в випадку зняття двох осіб з реєстрації в жовтні, нарахування виплати в цьому місяці буде незмінним. Розмір субсидії зміниться вже з наступного місяця.

Тобто, при знятті або взятті на реєстрацію в помешканні осіб, необхідно повідомляти про це до ПФУ, щоб уникнути неправильних нарахувань.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у ДТЕК терміново попередили українців: це має зробити кожен споживач

Раніше портал Знай інформував, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна"

Також наш портал повідомляв, "Навіщо цей балаган?": у Yasno відповіли на головне питання щодо показників лічильників