Українці ретельно готуються до тяжкого опалювального сезону 2023/2024. А оскільки двері в будинку є одним із джерел тепловтрат у квартирі або будинку, слід подбати про їхнє утеплення.

Дехто поспішає заклеїти вікна або займається утепленням стін. У той же час зайвим не буде звернути увагу на утеплення вхідних дверей. За словами фахівців, через двері йде 10-15% тепловтрат. Вищий відсоток втрат спостерігається у конструкцій із металу.

Утеплення будинків - фото teplodim.info
Утеплення будинків - фото teplodim.info

Поради щодо утеплення дверей, які допоможуть заощадити витрати на опалення

Насамперед, потрібно перевірити щільність прилягання дверей до дверної коробки. Зверніть увагу на те, чи немає щілин. Їх можна "закрити" за допомогою монтажної піною, або спеціальними щілинними рейками або ущільнювачами.

На особливу увагу заслуговує щілина під дверима, яка випускає на вулицю більше тепла з будинку. Цю проблему можна вирішити за допомогою рейки зі щіткою, яка кріпиться шурупами до лицьової частини дверей. Також можна використовувати ущільнювачі, які клеяться самостійно – їх потрібно міняти кожен сезон.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

При можливості проблему можуть вирішити також подвійні двері. Таким чином, металеві ззовні служитимуть для захисту, а внутрішні відповідатимуть за тепло та звукоізоляцію у квартирі.

Утеплити двері потрібно і на сходовому майданчику або як мінімум контролювати, щоб вони завжди були закриті. Це питання може вирішити, наприклад, встановлення механізму, який закриватиме двері самостійно.

Утеплення. Фото: скріншот відео
Утеплення. Фото: скріншот відео
Утеплення. Фото: скріншот відео

Нагадаємо, що готуємося до зими: як виявити і позбутися протягів, особливо напружуватися не доведеться.

Раніше ми повідомляли, що терміново покладіть пляшки з водою в морозилку та отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює.