Українські сім'ї можуть одержати нову грошову допомогу у розмірі до 53 000 гривень. Програма фінансується завдяки підтримці Швейцарського агентства з розвитку та співробітництва, Swiss Solidarity та Caritas Switzerland Карітас Запоріжжя. Про це повідомляє zayava.info.

Загальний розмір фінансової допомоги може сягати 53 280 гривень на сім'ю. Сума береться з розрахунку 2220 гривень на 1 особу (але не більше 4-х осіб) протягом 6 місяців.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Виплати можуть отримати деякі родини, які виїхали із зони бойових дій після 24.02.2022 року та проживають у наступних територіальних громадах Запорізької області: Вільнянська, Матвіївська, Петро-Михайлівська, Широківська, Михайло-Лукашівська, Новомиколаївська.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Для яких сімей призначено допомогу?

Потрібно належати до однієї з категорій уразливості:

  • вагітні жінки;
  • матері з дітьми віком до 3х років;
  • багатодітні сім'ї (3 або більше дітей віком до 18 років);
  • член домогосподарства з обмеженими можливостями;
  • самотня особа похилого віку (від 55 років) або домогосподарство, що складається з 1 або 2 людей похилого віку, які не мають підтримки рідних;
  • особа з тяжким захворюванням;
  • самотні матері/батьки чи опікуни неповнолітніх дітей.

Крім того, виплати надаються тим сім'ям, які мають дохід нижчий за 5 865 гривень на особу.

Подати заявку на виплати можна в офісі на адресу: м. Запоріжжя, вул. Семафорна, будинок. 8, з 10:00 до 16:00.

Раніше портал Знай повідомляв, прийом заявок відкрито: українцям видають "добротну" гумдопомогу, що можна отримати.

Також наш портал інформував, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доступна допомога від ще одного фонду: куди звертатися для отримання одягу та побутових речей.