Як виявилось, українці можуть добре заощадити на оплаті за блакитне паливо. Для цього необхідно оформити, а також отримати пільги на оплату за доставку та розподіл газу. Однак при цьому необхідно звернути увагу на важливу ​​вимогу - дотримуватися соціальних норм на використання газу.

Цього разу наші читачі дізнаються, як суттєво знизити суми у платіжках за блакитне паливо. Важливо знати про нормативи, у межах яких надається пільга на оплату та доставку газу.

Про це розповіли експерти з прес-служби Пенсійного фонду України.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Як українцям менше платити за газ

Соціальні норми житла та соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком визначено ухвалою Кабінету міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Відповідно до постанови "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" передбачено такі норми споживання для пільги:

- По газопостачанню за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання – 3,3 куб. м на одну особу на місяць.

- По газопостачанню за наявності газової плити у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб. м на одну особу на місяць.

- По газопостачанню за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. м на одну особу на місяць.

Дані на сайті ПФУ, скріншот: pfu.gov.ua
Дані на сайті ПФУ, скріншот: pfu.gov.ua

Нагадаємо, вперше клієнтам "Monobank" можуть повернути гроші за комунальними чеками.

Раніше повідомлялося, "Нафтогаз" попередив про важливі зміни: для кого починають діяти нові правила.

Також, "Малюють" борги: "Нафтогаз" нараховує українцям зайві куби.