В Україні існує велика кількість банківських установ, які пропонують найрізноманітніші умови обслуговування. Трапляються ситуції, коли клієнтів не влаштовує обслуговування чи комісія у фінустановах.

До Пенсійного Фонду звернулась українка з питанням, як змінити банк, в якому отримуєш пенсію, та чи обов'язково для цього особисто звертатись тому, хто саме отримує виплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також вона поцікавилась питанням, які саме документи потрібно подавати для зміни фінустанови.

Фахівці ПФУ пояснили, що для зміни банківських реквізитів необхідно відкрити рахунок в обраному банку та подати відповідну заяву до сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Спеціалісти додали, що заяву можливо подати як особисто, так і через уповноважений банк.

Жінці повідомили, що заяву можна також подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Одержувачу необхідно зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). В розділі "Щодо пенсійного забезпечення" перейти до підрозділу "Внесення змін до пенсійної справи", де необхідно обрати вкладку "Заяву на зміну виплатних реквізитів (у разі зміни банківських реквізитів або адреси проживання)". Вам слід заповнити усі обов'язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи." - йдеться в повідомленні.

Також у Пенсійному Фонді пояснили, що електронну заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоці назвали категорію, яка залишиться без пенсії

Раніше портал Знай інформував, пенсіонерам дали три місяці: хто не встигне - втратить виплати

Також наш портал повідомляв, вихід на пенсію у 55 років: хто з українців має право та що для цього потрібно