Українці, які через повномасштабну війну залишили дім та змушені орендувати житло, можуть отримати фінансову допомогу від благодійного фонду "Право на захист". Хто може розраховувати на підтримку, йдеться на сайті фонду.

Благодійний фонд спільно з УВКБ ООН запускає нову програму допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Особи зі статусом ВПО можуть отримати грошові виплати для оренди житла. Ініціатива поширюється на Київську, Черкаську та Кіровоградську області.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У фонді зазначили, що підтримка розрахована на те, щоб полегшити життя внутрішньо переміщеним українцям, оскільки адаптація на новому місці та пошук житла забирає багато зусиль. Допомагати з орендою житла планують протягом 6 місяців.

Хто може звернутися за виплатами:

  • які проживають у МКП (місцях компактного проживання), які будуть розформовані;
  • особи, які перебувають під загрозою втрати нинішнього житла, або потребують переїзду, наприклад, ближче до місця роботи.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Куди звертатись для оформлення допомоги:

  • Київ та Черкаси – діють мобільні групи, звертатися на гарячу лінію програми 0800750104;
  • Кропивницький – вул. Пашутинська, 31а, офісне приміщення (біля ЦНАПу), звертатися з 09:00 до 18:00 з понеділка по п'ятницю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нова гуманітарна допомога для українців: отримати зможуть всі, хто має потребу, як залишити заявку.

Також наш портал інформував, переселенців почали позбавляти допомоги: куди звертатися, якщо не згодні зі скасуванням виплат.

Крім того, ми писали, переселенцям вирішили підняти виплати, але пощастить не всім: хто отримуватиме більше.