Українцям із наступного місяця збільшать розмір житлових субсидій. При цьому більшості споживачів допомогу на новий сезон перепризначатимуть автоматично, а деяким доведеться звертатися особисто. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

Вже з 1 жовтня в Україні перерахують усі субсидії. Розмір допомоги буде збільшений з урахуванням зростання видатків на комунальні послуги у зв'язку з початком опалювального сезону.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Зазначається, що субсидії розрахують відповідно до соціальних нормативів споживання. Водночас у жовтні на одержувачів допомоги очікує нововведення - нараховуватимуть субсидію з урахуванням сукупного доходу сім'ї за перші пів року 2023 року. Так, якщо дохід домогосподарства змінився, то буде скоригований і розмір виплат.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Більшість субсидій буде автоматично призначено на опалювальний сезон, але деяким українцям доведеться повторно подати документи. Це стосується тих, хто має сім'ю переселенців, або якщо кількість зареєстрованих членів сім'ї відрізняється від фактичної. Також подати документи доведеться тим, хто орендує житло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лічильник намотав більше – заплатіть самі: у ПФУ показали норми споживання електроенергії для субсидії.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, як під час війни не отримати величезних боргів з комуналки: готуйте паспорт.