Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. В Україні щороку зростає кількість стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком. Тому, щоб вийти на пенсію у віці 60 років у 2023 році, майбутньому пенсіонеру потрібно накопичити щонайменше 30 років стажу.

Для українців, які цікавляться, коли ж буде зарахований до страхового стажу місяць, у якому сплату добровільного пенсійного внеску здійснено в останній день місяця, розповіли експерти Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду України (стаття 12 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування").

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо внесок сплачено, наприклад, в останній день серпня та на рахунок Пенсійного фонду кошти надійшли цього ж дня, до стажу буде віднесено місяць, у якому здійснено платіж. Якщо ж кошти на рахунок надійшли першого дня вересня, то до стажу буде віднесено вересень місяць.

Також важливо розуміти той факт, що розмір пенсії залежить від кількості страхового стажу та інших факторів. Іноді українці плутають його із загальним трудовим стажем.

Нагадаємо, без маси витраченого часу: які соціальні послуги можна отримати, не виходячи з дому.

Раніше повідомлялося, допомога на поховання від держави: як отримати і який розмір у 2023 році.

Також, які ціни на газ очікують українців узимку.