На сайті Пенсійного Фонду України з'явилася корисна інформація щодо норм, у межах яких ви повинні використовувати електроенергію, для призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Певні умови поділяються кілька категорій громадян. Насамперед, якщо ваш будинок розрахований на газові плити та за наявності централізованого постачання гарячої води — тоді постачання електроенергії становить 70 кВт/год на місяць на сім'ю з однієї людини. Кожен інший член сім'ї "дарує" додаткові 30 кВт/год. Проте є й кордон — не більше ніж 190 кВт/год протягом місяця.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Якщо в будинку використовуються електроплити за наявності централізованого постачання гарячої води, тоді постачання становить 110 кВт/год на одну особу на місяць. І так само додатково 30 кВт/год кожного іншого члена в сім'ї. Кордон стоїть на рівні 230 кВт/год на місяць.

Якщо в будинку відсутні електроплити, газові водонагрівальні прилади та централізоване постачання гарячої води, але є холодна вода — 100 кВт/год. на місяць на сім'ю з однієї людини і знову додаткові 30 кВт/год. на кожного, хто там прописаний. Однак тут потрібно дотримуватись кордону не більше 220 кВт/год на місяць.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Щодо мешканців селищ міського типу та сіл — їм держава забезпечує безкоштовне освітлення житла, проте кордон для призначення субсидії становить 30 кВт/год на місяць на людину.

Нагадаємо, суми у платіжках злетять до небес: в уряді заявили про готовність підвищувати комунальні тарифи

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дарують 50% знижку на оплату комуналки - деякі сім'ї вже можуть скористатися

Знай.ua писав, надбавка в 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус