В суботу, 23 січня, на Прикарпатті у віці 76 років відійшов у вічність легендарний скрипаль, корифей космацько‑брустурської музичної традиції, історик та педагог Іван Соколюк.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Ярема Павлів.

"Тяжкої втрати зазнала українська етномузика. Вже не супроводжуватиме його скрипочка спів "барвінкових" під час весільного обряду, не творитимуть вмілі руки дивовижних, життєствердних, вишукано‑мережаних мелодій "до танцю", не рознесуться дзвінкою луною щемливі інтонації його імпровізацій "до слухання". Не вестиме делікатний голос Івана Соколюка бесіду про бувальщину гуцульського життя, незабутніх особистостей, діяння та тонкощі музичної мови тих, яким ми зобов’язані збереженню усної традиції гуцульського інструментального виконавства. Упокоївся у Бозі світлої, щирої, чуйної та чистої душі чоловік, доброта котрого ширилася в світі, щедро виливалася у музиці, глибоко проникла і назавжди залишатиметься в серцях його рідних, близьких, колег, учнів", – написав музикант.

Раньше портал Знай.uа писал о том, что в Харькове от коронавируса умер легендарный и гениальный хирург: "На его счету сотни спасенных жизней" Медик скончался на 66-м году жизни.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Портал Знай.uа писал, что на Тернопольщине убийца тату-мастера получил пожизненное: ни капли сожаления. Суд вынес окончательное решение, но убийца может подать апелляцию.

Также портал Знай.uа писал, что в Черновцах внезапно остановилось сердце работницы научной библиотеки ЧНУ имени Юрия Федьковича - женщине было всего 48 лет.