Бограч - традиційна угорська страва, яка дуже популярна на Закарпатті. Оригінальним рецептом у мережі поділилася місцева мешканка.

Так, на сторінці Facebook-спільноти "Что приготовить на ужин" Вікторія Пелимська розповіла, як приготувати легендарний бограч, аби він вийшов якнайкраще. Жінка зазначила, що бограч - це як борщ: у кожної господині він виходить по-своєму. Проте два інгредієнти мають залишатися незмінними: багато м'яса та паприки.

"В казанок викладаю крупно порізане сире і копчене (з прошарком) сало, смажу, поки не витопити жирок. Додаю копчену паприку (багато!), Червоний перець чилі, кмин, обсмажую близько 1 хвилини, весь час заважаючи (паприка не повинна пригоріти)".

Популярні новини зараз
Військовозобов'язаним дали час до 5 лютого: що треба встигнути Українцям доплатять 20% до пенсії: хто у списках на підвищення Кредитки стають непотрібним пластиком: ПриватБанк позбавляє клієнтів важливої послуги Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек"
Показати ще

"Додаю м'ясо, нарізане великим кубиком, обсмажую, вливаю воду, солю, перемішую. Коли мяско починає кипіти, чоловік розподіляє дрова так, щоб гуляш побулькивал, але не кипів інтенсивно (будинки все простіше - зменшую газ). Залишаю м'ясо нудитися близько години".

"Додаю морква, солодкий перець, гострий перець, картопля (все ріжу кубиком), готую до м'якості картоплі. Додаю помідори (без шкірки, нарізані), червоне сухе вино, накриваю кришкою, даю потомитися ще хвилин 20. Додаю нарізаний часник, не накриваючи кришкою варю ще хвилин 5. Готово!", - розповіла Вікторія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яскравий крем-суп з кабачків від Олени Мозгової, блюдо, яке не соромно подати навіть в ресторані.

Як повідомляв Знай. ua, ведуча Тетяна Литвинова поділилася рецептом домашнього вершкового масла, ніяких консервантів і шкоди.

Також Знай. ua писав про секрети угорського бограча, який зміцнює імунітет.