Подружжя з Луганська - батьки за покликанням, які вирішили перетворити його на професію.

Через війну родині Горячкіних довелося тікати з власної домівки. Кілька місяців поневірянь, і ось вони в новому домі - осісти вирішили на Закарпатті в Мукачеві. Маючи чотирьох власних дітей, спочатку просто хотіли допомогти двом маленьким безпритульникам. Трохи згодом взяли під офіційну опіку родинну групу. Зараз у сім'ї Горячкіних ростуть 12 доньок та синів, пише Zaxid.net

Коли подружжя ще не мало досвіду у всиновленні, до їхнього будинку прийшли двійко замурзаних дітлахів - Це були Едік і Яна. Вони змушені були мешкати на вулиці та спати в коробці від холодильника. Діти попросили грошей нібито батькам на лікування.

"Звичайно всі ці історії були вигадками, а мама і тато були алкоголіками. Тому грошей я не давала. Але дітей я запросила в дім і поки вони це все розповідали, я думала: "А що далі?" – розповідає Анна.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Діти спали на бетоні, – доповнює Володимир. – І це дитиночка, якій десять років було. Коли вона жила в нас, то нили кості на зміну погоди. На стільки все застуджене".

Анна запропонувала малечі лишитися в них вдома, однак ті погодились не одразу, адже жити з дорослими означає відмовитись від тієї свободи, яка була в них.

Також переїзд Едіка і Яни потрібно було узгодити зі своїми дітьми.

"Я розуміла, що беру дітей не лише для себе і в цьому буде задіяно всю родину. Бабуся однозначно підтримала, мовляв, у нас все вийде. А старший Діма сказав: "Мам, ну хоча б двоє дітей вже не стануть наркоманами, алкоголіками чи вбивцями".

"Ви навіть не уявляєте, яких історій ми наслухались від Яночки та Едіка, – продовжує Анна. – Тобто наше серце не могло не зреагувати".

Дітей пара взяла під опіку, але вирішили допомогти й іншим та стати прийомною родиною. Тоді у місцевих органах опіки Горячкіним запропонували взяти родинну групу: сестер – Діану та Юлю і їхнього брата Єгора.

В притулку вони були не довго. Втім протягом тривалого часу діти, чиї мати і бабуся могли не з’являтися вдома по декілька днів, були без нагляду дорослих.

"В третьому класі я майже не ходила до школи. Та й в четвертому рідко з’являлася на уроки. Треба було дивитися за братом і сестрою, готувати їм їсти. І, як би то сказати, шукати гроші. Ми тоді збирали метал і здавали його, – розповідає найстарша з дітей Діана. – Забирати нас прийшли прямо з уроків. Якщо чесно, то в притулку нам було навіть досить непогано. Мені не треба було хвилюватися, чи буде у Юлі з Єгором, що їсти. Там ми пробули десь місяців два. А перед тим приїжджали з телебачення. Нас запитали, що б ми хотіли від святого Миколая і я попросила, щоб він нам подарував сім’ю. Лише кілька днів пройшло і до нас прийшли і сказали, що ніби "збирайтеся, до вас сім’я".

Діана дуже хвилювалася. Постійно думала, що за родина їх чекає. Чи не будуть вони алкоголіками і чи не доведеться її малим брату і сестрі спостерігати за бійками та дебошами.

Анна також почувалась неспокійно. Тоді вона ще не знала, що дітей буде троє, але була налаштована забрати всіх.

"Я відчувала, що йду в пологовий. Як колись давно, коли люди не знали, хлопчик в них буде чи дівчинка. А може трійня? В нас була перша трійня", – сміється жінка.

Діти Анні і Володимиру сподобалися. Єгор і Юля одразу пішли знайомитися із потенційними батьками, лише Діана трималася осторонь і мовчала.

Перед тим її готували, що на правах старшої сестри, саме вона має прийняти рішення: хоче вона йти жити до Володимира з Анною чи ні?

"Я боялася тоді сказати "ні", бо вони більше не прийдуть. А якщо скажу "так", що буде далі? Звичайно, що я сказала "так". І скільки б ми з мамою не сварилися, скільки б в нас не було конфліктів, я жодного разу не пошкодувала, що тоді погодилась", – додала Діана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися у біді: "Чужих дітей не буває".

Також портал Знай.uа писав, що доля змилувалась над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: найрідніші кинули її ще в пологовому

Також портал Знай.uа писав, що самотня українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "Куля не обирає"