Близько 400 плямистих оленів мешкають зараз на фермі, що розташувалася у селі Іза в Хустському районі.

Тут для тварин виділили 57 гектарів разом із лісом, розповів працівник ферми Михайло Бугаш у сюжеті Суспільного.

Сюди на ферму плямистих бембі завезли у 1980 роках з Росії, Калінінградської області.

"Тоді, здається, біля 60-ти особин було. І потім стадо розрослося-розмножилося до 400 голів. Зараз у них шлюбний період і у них зараз зимня одежа. І у них чим більше брудніший, тим він більше "хлопець", тому у болоті купаються. У них від цього потім такі гулі з болота, що аж дзвенить, коли ходять", — каже Михайло.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кожного серпня оленям зрізають роги — панти. Їх продають фармацевтичній фабриці у Тернополі для створення медикаментів. На цьому ферма і тримається.

"Зазвичай їх годують сіном чи зерном. Але найбільше ці тварини полюбляють кукурудзяні палички", — розповів Михайло Бугаш.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у київському зоопарку влаштували зоо-Хелловін - "Не страшно, а смачно!"

Також портал Знай.uа писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - у вирій не заманиш.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Комаров зі Світу навиворіт знайшов "короля змій" та пробрався на ферму на даху хмарочоса.