Велика Копаня - село на Закарпатті, яке називають українською столицею двійнят.

Населений пункт навіть потрапив до вітчизнянох Книги рекордів два роки тому, повідомляє "Радіо Свобода". У населеному пункті, де мешкає менше чотирьох тисяч людей, живе понад півсотні пар - це найбільший показник на всю Україну.

До слова місцеві розповідають, що тут навіть квочки несуть яйця з двома жовтками, а корови народжують телят-двійняток. Феномен поясняють цілющою водою, що тече з джерела. Щоправда, люди зазначають: двійнят поменшало, відколи до села прикувало увагу журналістів.

Ще більш інтригуючим є те, що жодне із сусідніх чи віддалених сіл не може похвалитися навіть приблизними результатами: усюди кількість двійнят та близнюків не перевищує середнього показника по країні.

"На сьогодні в селі населення 3 тисячі 750 осіб, маємо на це населення 57 пар близнюків. На кожні 50 осіб – пара близнюків", – розповів сільський голова Василь Пилип.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше кияни об'єдналися заради порятунку 650-грамової дюймовочки, батьки ридають від щастя: "спасибі за Кирочку"

Як повідомляє портал «Знай.ua», під Дніпром масово народжуються двійнята-молоді батьки постаралися на славу

Також Знай.ua писав, що закарпатські пологові будинки переповнені немовлятами, матусі сяють від щастя-вперше за 7 років