У Невицькому замку, що на Закарпатті, виявили підвал, про який до цього часу було невідомо.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає Медіацентр УжНУ.

Повідомляється, що в ході реставрації був відновлений вхід до вежі донжон, який раніше був замурований. В ході робіт археологи виявили приховане підвальне приміщення, глибиною в 4 метри і площею приблизно 11-12 квадратних метрів.

Вежа донжон / фото : Медіацентр УжНУ
Вежа донжон / фото : Медіацентр УжНУ

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вчені припустили, що в подібних приміщеннях могли зберігати їжу і вино, оскільки для зброї підвали були занадто сирими. У перспективі археологи планують відкрити дане приміщення для туристів, проте спочатку потрібно зміцнити його фундамент.

Приміщення підвалу / фото : Медіацентр УжНУ
Приміщення підвалу / фото : Медіацентр УжНУ

Крім цього, в приміщенні вченим вдалося знайти кахлі, що датуються кінцем 16-першою половиною 17 століття, кований наконечник арбалетної стріли і багато чого іншого. Всі ці знахідки археологи планують передати на постійне збереження в Закарпатській обласний краєзнавчий музей. Там вони стануть доповненням експозиції раннього модерну.

Залишки кахлів / фото: Медіацентр УжНУ
Залишки кахлів / фото: Медіацентр УжНУ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Житомирській області місцевий житель виявив старовинні монети під час викопування піску з річки.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ізраїлі археологи зуміли знайти останки палацу, побудованого ще в 8-7 столітті до нашої ери.

Також Знай.uа писав, що шведський король Вальдемар I Біргерссон втратив трон через власну розпусту.