Половина опитаних закарпатців на вибори не пішли. За даними ЦВК явка виборців на голосування склала 36,88%. Найнижчий показник за часів незалежної України. На Закарпатті ж близько 41%. В обласному центрі Ужгорода прийшли голосувати 39,7% виборців.

Серед основних причин – робота, скептицизм та карантинні обмеження. Однак соціологи твердять інше.

«Пандемія – це один з чинників, але не головний. Просто є певне розчарування людей в тому, що на місцях щось можуть зробити нові обличчя.

Якби люди вірили, що можна прийти й змінити ситуацію, то на явка була б більшою», - зазначив професор та доктор філософських наук Євгеній Головаха.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, 28 жовтня від коронавірусу помер чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук. Тому в місті має відбутися другий тур виборів. Другий тур на посаду мера в Борисполі пройде на початку листопада. У ньому візьмуть участь кандидати, які посіли друге і третє місця в першому турі голосування.

Мер Борисполя, який помер, вважається вибулим. Такого прецеденту в Україні ще не було. Мер виграв вибори, а потім помер до оголошення його міському головою. На даний момент територіальна виборча комісія приймає рішення про визнання виборів у Борисполі недійсними та проведення повторного голосування.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що представники “Слуги народу” намагаються незаконно скасувати результати виборів у Василькові.

Також портал Знай.uа писав, що Огнєвіч згадала часи з Ляшком і схопилася за "вила"? Співачка попередила владу про жорсткі протести.

Також портал Знай.uа писав, що Україна простежить за виборами США в прямому ефірі: підготували проникнення в обидва табори.