У мережі показали як виглядає закарпатське село Данилово на Хустщині з висоти.

Данилово — село в Хустському районі Закарпатської області за 20 км від районного центру, міста Хуст.

Місце, де тепер розташоване село, колись було великою долиною, яку називали Вільшанською. Вона простягалась від теперішнього села Сокирниця і аж до Колочави. Саме цю долину мадярський князь Лаборець дав у придане своїй дочці, яку видав заміж за хлопця із Галичини – Данила, які оселилися тут.

Відповідне відео оприлюднене на Ютюб-каналі ЗАКАРПАТТЯ З ВИСОТИ.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

В центрі села Данилово на пагорбі стоїть струнка дерев’яна двотрубна Миколаївська церква вісімнадцятого століття. Це пам'ятка архітектури національного значення - друга відома назва якої - храм Святого Миколая Чудотворця.

Вона – наймолодша з четвірки відомих дерев’яних церков району, зате найвища. Збудували її в 1779 році на вершечку пагорба. Висота церкви разом з гострим готичним шпилем – 35 метрів. Сьогодні вона одна з найвищих дерев’яних церков в Україні.

Споруда належить Русинській греко-католицькій церкві. Дерев'яний храм Святого Миколая Чудотворця - взірець мармарошської готики. Церква побудована з врахуванням найкращих традицій закарпатської народної школи.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що франківчанам показали рідне місто з висоти, дух захоплює: "Куди тому Парижу"

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті родина художників взяла в оренду цілий замок - 20 років працюють, не покладаючи рук.

Також портал Знай.uа писав, що перлину Закарпаття річку Тису показали з висоти - друга Амазонка, дух захоплює.