Молодий винахідник закарпатець Валентин Фречка показав процес виготовлення паперу з опалого листя. Відео унікального процесу в промислових масштабах він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Ще будучи школярем він разом з вчителем придумали технологію виготовлення паперу з опалого листя. З цим відкриттям Валентин Фречка переміг на олімпіаді в США.

Пізніше Валентин Фречка показав як виглядає папір з сухого листя, який пройшов тестування. А нещодавно молодий винахідник спільно з працівниками Житомирського картонного комбінату вдалось запустити у промислове виробництво виготовлення паперу з опалого листя.

“Як результат ми отримали 1,5 тонни паперу із щільністю 90 та 100 г\м2, товщиною 0,2 мм., та значенням опору продавлювання 285 кПа. Враховуючи складність процесу, ми досягли ідеальних параметрів, які відображають увесь спектр можливостей листяного волокна. Наразі ми готуємося до конвертингу виготовленої партії паперу у паперові пакети, проби паперового посуду та картону, сподіваємося на позитивні результати”, — розповідає про процес виготовлення унікального паперу закарпатський винахідник.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Закарпатті почнуть видобувати золото, в українців засвербіли руки: "Друга Аляска"

Також портал Знай.uа писав, що винахід школяра з Тернополя подарував надію людям з інвалідністю — позаздрить навіть Ілон Маск.

Також портал Знай.uа писав, що закарпатець зайнявся улюбленою справою, вистачить напоїти пів України: "4000 літрів на рік"