Монументально-скульптурний ансамбль «Царя Христа» розташований на Чернечій горі Монастиря Св. Миколая Отців Василіян у селі Малий Березний на Закарпатті.

Ансамбль «Царя Христа» на Закарпатті, фото osbm.org.ua
Ансамбль «Царя Христа» на Закарпатті, фото osbm.org.ua

Домінуючою скульптурою ансамблю є статуя Христа, що височіє над усім комплексом. Скульптура розміром 2 м. 60 см. розташована на висоті 11 метрів і стоїть на колоні, що виконана в стилізованому доричному ордері.

фото osbm.org.ua

фото osbm.org.ua

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Постать Христа є змодельована пластичними засобами класичної скульптури. Відлита в білому бетоні з мармуровою крихтою. Одяг Христа оздоблено сусальним золотом. Корона, скіпетр та держава виконані в бронзі технікою чеканки та фрезерування.

Монументально-скульптурний ансамбль доповнює балюстрада з вазами та ліхтарями, що підкреслює загальну стилістику монумента.

25 жовтня, у Неділю Царя Христа, відбудеться посвячення стели «Царя Христа», яка є центром створеного в цій обителі монументально-скульптурного ансамблю.

Свято Христа Царя – одне з католицьких свят, яке було встановлене Папою Римським Пієм XI 11 грудня 1925 року. Свято полягає в шануванні Христа як Царя Всесвіту. Датою святкування цього празника є остання неділя жовтня.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Тернополі освятили новий храм, парафіяни в захваті: "Як у Ватикані"

Також портал Знай.uа писав, що ветерани АТО носять тернопільського священика на руках: "Чекали на нього в окопах, як Бога"

Також портал Знай.uа писав, що священик-качок вирішив балотуватися на вибори, але його жорстко покарали: позбавили найважливішого